top of page

Gezellig tafelen: Een mix van nieuw en vintage servies

Wel vaccineren, niet vaccineren. QR-Codes en zelftesten. Een ding is zeker: we zijn het helemaal beu! Vrienden en familie zijn nóg waardevoller geworden. En het maken van herinneringen staat dit jaar nog dikker in de agenda gedrukt. En waar ‘Dinch’ (diner en lunch) een populaire nieuwe binnenkomer bij scrabble is, blijven de nachtelijke avonturen bij Piet Patat met vriendinnen nog even uit. Zaterdagavond kruipend naar huis met een friet in de mik is veranderd in gezellig tafelen en leuke recepten uitwisselen met dierbaren. Wat mij eerlijk gezegd erg goed bevalt.



Thuisrestaurant: Soup of the day Tequila

Altijd al ben ik hebberig geweest voor mooi servies. Het stileren van de eettafel is mijn favoriete bezigheid. Het hoeft niet allemaal bij elkaar te horen, als het maar bij elkaar past. Een mix en match van nieuw en vintage servies is wat jouw eettafel gezellig maakt. Ga je inkopen doen voor een vrienden diner, check dan welke decoratie je al in huis hebt en in welke kleuren. Zoek naar een aanvulling hierop want ook deze keer deel ik het geheim weer: Wat leuk is hoeft niet nieuw of duur te zijn!

Pas vond ik een prachtige stof in de kringloop waar precies de kleuren van mijn eetkamer stoelen en servies in zaten. Eenmaal thuis legde ik de stof op tafel: Een perfecte match! De stof heb ik nu omgetoverd naar hippe tafellopers.

”Zaterdagavond kruipend naar huis met een friet in de mik is veranderd in gezellig tafelen en leuke recepten uitwisselen met dierbaren.”

Parel tips voor gezellig tafelen

Bij de kringloop vind je prachtige karaffen in unieke vormen en maten. Deze kun je vullen met muntwater of wijn en neerzetten tijdens het diner. Voor €2 – €3 vind je al zo’n mooie karaf bij de kringloop. Verzamel een aantal karaffen bij elkaar, groepeer ze en creëer zo je eigen vintagebar aan huis. Hoe leuk is dat? Ben je net zo onhandig als ik met wijnglazen? Verdwijnen deze als sokken in de wasmachine? De kringloop heeft ook genoeg glaswerk. Tip: Nu weer helemaal hip de roemer wijnglazen met gedraaid glas. Deze wijnglazen vind ik zelf erg leuk. Ze maken de styling net wat speelser! Als je het net als ik leuk vindt de tafel speels te houden, kan je de tafel ook nog afstylen met wat wilde bloemen…


Marrakech Souks

Het servies, waar ik echt super blij mee ben, heb ik tijdens mijn laatste vakantie gekocht in Marrakesh. Als je ergens veel inspiratie op kan doen is het wel daar. Een paar dagen dwalen door de Souks van Marrakech is bij thuiskomst een koffer vol prachtige interieur items gegarandeerd. Hand bewerkte lampen, vloerkleden, kruiden en vintage servies. Zelf zou ik alles mee willen nemen. Dus zeker een tip als je binnenkort op vakantie gaat: Ga de marktjes af en houd je ogen open voor mooie unieke items die je in Nederland niet zo snel vindt. Je kan ze ook een mooi plekje in huis geven dan geniet je er elke dag van.





Let’s dance

Tijdens een etentje in je thuisrestaurant met vrienden hoort natuurlijk muziek! Draai een plaatje! Een aantal jaren geleden heb ik 2e hands een Grundige Mandello op de kop weten te tikken. Dit is mijn meest favoriete meubel in huis. De Grundig Mandello geeft een warm en karakteristiek geluid; de sfeermaker van de avond. Daarnaast heeft de kast ook nog een prachtig design met gouden details. Op Marktplaats is nog wel eens een pareltje als deze te vinden. De boxen in de kast zijn van erg goede kwaliteit, de ingebouwde platenspeler kan wat verouderd zijn. De platenspeler kan je dan prima vervangen door een nieuwe en aansluiten op de ingebouwde boxen. Let’s dance!

lilly.jpg

Lilly,
The Creative type..

Toen ik een aantal jaren geleden mijn huis kocht kon ik maar geen genoeg krijgen van stylen van mijn interieur. Hier een nieuwe kleur, daar een nieuw behang. Ik weet precies waar ik interieur pareltjes vandaan moet toveren. Op de zaterdag doe ik kringloop marathons en maandelijks schrijf ik een interieur column voor Wonen in de regio. Inspiratie doe ik op tijdens reizen, in leuke dining spots en festivals. (En owja! Ik ben ook Deco manager voor het Leidse festival Werfpop.)

Mijn interieur avonturen volgen?

Thanks!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page