top of page

Vintage meubels; Elk meubel heeft zijn eigen verhaal.

Het was liefde op het eerste gezicht. Van buiten keek ik recht de etalage in. Daar zag ik hem. Deze vintage stoel moest ik hebben. Het was een grote rode fluwelen stoel waarvan ik wist: hier ga ik avonden in verslijten. Avonden, zondagen, middagen, vele uren onderuit in deze grote, rode, decadente, fluwelen stoel. Maar hoe ga ik jou thuiskrijgen? Zou deze stoel in de auto passen? Geen idee, maar laten staan was geen optie. Met het ruimtelijk inzicht van een zeekoe pakte ik mijn rolmaatje.. (Standaard in mijn tas.) Nog in de waan van dat het zou gaan passen, ging ik moedig de kringloop in om mijn nieuwe lievelingsstoel op te meten.



Give me a museum and I’ll fill it.

Unieke vintage meubels die je niet in elk interieur tegenkomt, dat is waar ik gek op ben. Een huis inkomen en meteen een unieke eye-catcher tegemoet lopen, daar kan ik van genieten. En het is nog leuker als je eenmaal een meubelstuk heb gevonden dat je hart heeft gestolen, er dan ook vaak nog een mooi verhaal achter zit. Hoe langer je het meubelstuk in huis hebt, hoe meer verhalen het krijgt, en als ik voor mezelf mag spreken, hoe meer waarde ik eraan ga hechten.


"Het verbaast me nog dat niemand ons gefilmd heeft en een filmpje van dit moment niet op Dumpert is verschenen.

Dumpert heeft ons gespaard

Blogging gives your site a voice, so let your business’ personality shine through. Are you a creative agency? Go wild with original blog posts about recent projects, cool inspirational ideas, or what your company culture is like. Add images, and videos to really spice it up, and pepper it with slang to keep readers interested. Are you a programmer? Stay on the more technical side by offering weekly tips, tricks, and hacks that show off your knowledge of the industry. No matter what type of business you have, one thing is for sure - blogging gives your business the opportunity to be heard in a way in a different and unconventional way.



Thaise kast

Het eerste vintage meubelstuk dat ik ooit kocht was een Thaise kast met prachtige bloemen uit hout gesneden. Bij binnenkomst, in mijn woning, is deze kast het eerste dat je tegenkomt. Iedere ochtend dat ik naar de kast kijk wordt ik er nog steeds vrolijk van. Ook deze kast heeft ondertussen zijn verhalen. Hij is al 3 keer verhuisd: Rotterdam, Nijeveen, Voorburg, maar een ding is zeker deze kast gaat nooit meer weg.


Unieke meubels bepalen het karakter van je interieur.

Unieke meubels zeggen wat over jezelf en zorgen ervoor dat je huis een thuis wordt. Ontbreekt er in jouw huis nog aan sfeer of karakter? Wees dan niet bang en ga op zoek naar een meubelstuk dat jouw aanspreekt en waar je omheen kan bouwen. Een loods in Amsterdam waar ik graag rondkijk voor prachtige meubels is Van Dijk en KO. Deze locatie is ook erg leuk om een dagje inspiratie op te doen.


I am a plantlady, what is your superpower?

Wil je een intiem hoekje creëren dan zijn planten in huis altijd een goed idee! Planten zijn geweldige interieur accessoires in huis. Je kan ze op tafel zetten, ophangen of zoals ik heb gedaan; ze op de kast neerzetten. Verschil in hoogte maakt een interieur speels, sfeervol en de planten geven extra kleur aan je interieur. Het tuincentrum is nog even dicht, maar online kan je ook de perfecte planten voor in jouw interieur bestellen.




De redding.

Na eindeloze pogingen merkte we dat er GEEN mogelijkheid was dat de stoel ooit in de auto zou passen. Toen zag ik een werkbusje voorbij komen. Ik sprong erin en hoefde geen woorden meer uit te wisselen met de bestuurder. Dit was duidelijk: ‘Als het past mag die mee meid.’ En zo eindigde mijn vrijdagmiddag, thuis, totaal uitgeteld maar wel voldaan, als een tevreden zeekoetje op mijn grote rode fluwelen nieuwe lievelingsstoel.

Otto, Dankjewel



lilly.jpg

Lilly,
The Creative type..

Toen ik een aantal jaren geleden mijn huis kocht kon ik maar geen genoeg krijgen van stylen van mijn interieur. Hier een nieuwe kleur, daar een nieuw behang. Ik weet precies waar ik interieur pareltjes vandaan moet toveren. Op de zaterdag doe ik kringloop marathons en maandelijks schrijf ik een interieur column voor Wonen in de regio. Inspiratie doe ik op tijdens reizen, in leuke dining spots en festivals. (En owja! Ik ben ook Deco manager voor het Leidse festival Werfpop.)

Mijn interieur avonturen volgen?

Thanks!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page